Если на строительство станции метро "Победа" срочно не поступят деньги, ее могут не открыть вовремя  – вице-мэр Харькова А.Кривцов30 млн.грн. терміново необхідно для продовження будівництва харківської станції метро "Перемога" за графіком. Про це заявив журналістам перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов. За його словами, всього на будівництво станції необхідно 250 млн.грн. Ця сума затверджена в Кабміні, але гроші поки не надійшли. Поки на будівництві станції освоюють гроші, які залишилися з 2010 р. У березні будівельники планують освоїти 3,2 млн.грн.

"Поки звільнений майданчик, знесені тимчасові будівлі, які на ньому були. Ведуться земляні роботи, укладання бетону. Але нам потрібно освоювати не 3 млн.грн. на місяць, а близько 20 млн.грн. Якщо найближчим часом не буде перераховано 30 млн . грн., то здати станцію до 9 травня 2012 р. буде неможливо технологічно. Тоді, можливо, будемо зрушувати здачу на 23 серпня. Все буде залежати від того, в якому темпі будуть надходити кошти", - заявив О.Кривцов.

За його словами, вже зараз наперед потрібно замовляти обладнання на заводах. "Навіть рейки неможливо купити у вільному продажу. Треба спочатку замовити, і тільки після цього їх виготовлять. Підприємства не працюють на склад. Окрім того, на станціях величезна кількість електротехнічного обладнання та автоматики, і нічого цього у вільному продажу немає", - підкреслив О.Кривцов.

Довідка "SQ". Планується, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р. Вона стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.