У податковій службі Харківської області відбулися кадрові перестановки. Про це 22 лютого під час засідання круглого столу з підприємцями повідомив голова Державної податкової служби (ДПС) у Харківській області Андрій Роздайбеда. За його словами, першим заступником голови облДПС призначена Ольга Бірсан, заступниками голови облДПС - Володимир Кизима, Тетяна Маслова і Світлана Пажина.

Начальником ДПІ у Балаклійському районі призначений Сергій Полторак, начальником ДПІ у Богодухівському районі - Наталія Салигіна, начальником Вовчанської міжрайонної ДПІ (МДПІ) - Любов Касьянова, начальником ДПІ у Зміївському районі - Ольга Гапон, начальником Дергачівської МДПІ - Олег Угровецький, начальником Ізюмської об'єднаної ДПІ (ОДПІ) - Сергій Сердюк, начальником Красноградської МДПІ - Артур Проскурін, начальником ДПІ в Краснокутському районі - Тетяна Світлична, начальником Нововодолазької МДПІ - Ігор Карих, начальником Лозівської ОДПІ - Наталія Москалець, начальником Чугуївської ОДПІ - Віталій Довжич.

Начальником ДПІ у Дзержинському районі Харкова призначений Володимир Швадченко (раніше був в.о. начальника, ще раніше - заступником голови облДПА), начальником ДПІ у Київському районі Харкова - Дмитро Соболєв, начальником Західної МДПІ Харкова - Володимир Борисенко, начальником Основ'янської МДПІ Харкова - Олексій Плотніков, начальником Індустріальної МДПІ Харкова - Ірина Сагайдак, начальником ДПІ у Московському районі Харкова - Валентин Татьянчук.

Як зазначив А.Роздайбеда, новим керівникам буде даний термін до кінця першого кварталу, щоб "проявити себе". Якщо у них не вийде показати хороші результати роботи, будуть проведені кадрові перестановки.

Як повідомило "SQ" джерело в податковій службі, всі заступники голови ДПС у Харківській області, крім С.Пажиної, нові у регіоні співробітники податкової служби.

Довідка "SQ". 30 грудня 2011 р. Станіслав Денисюк подав у відставку з посади голови Державної податкової адміністрації в Харківській області. У той же день головою облДПА був призначений перший заступник - начальник управління податкової міліції ДПА в Харківській області Андрій Роздайбеда, який до цього очолював управління податкової міліції ДПА в Кіровоградській області, а ще раніше - з 2008 до 2010 р. - управління податкової міліції ДПА в Дніпропетровській області.

Начальник Західної МДПІ Харкова В.Борисенко раніше очолював ДПІ у Ленінському районі Харкова, начальник Основ'янській МДПІ О.Плотніков раніше очолював Червонозаводську ДПІ, начальник Індустріальної МДПІ Харкова І.Сагайдак - Київську ДПІ, начальник ДПІ в Московському районі Харкова В.Татьянчук - Дергачівську ДПІ. Начальник ДПІ в Київському районі Д.Соболєв раніше жодну з інспекцій регіону не очолював.

В рамках реорганізації податкової служби в Харкові об'єднали кілька інспекцій, зокрема, колишні Ленінська та Жовтнева ДПІ об'єднані в Західну ДПІ, Орджонікідзевська і Фрунзенська - в Індустріальну ДПІ, Червонозоводська і Комінтернівська - в Основ'янську. Решта ДПІ (у Київському, Дзержинському та Московському) реформуються шляхом реорганізації. Поки об'єднані податкові працюватимуть у старих будівлях (тобто, наприклад, Індустріальна буде розташовуватися у двох будівлях, які займали Орджонікідзевська і Фрунзенська). Надалі планується організувати роботу об'єднаних податкових в одній будівлі для кожної податкової.