Генеральне консульство Польщі в Харкові у 2011 р. видало 34 тис. 469 віз (у 2010 р. - 16 тис. 196 віз). Про це 22 лютого у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив польський консул Богуміл Селерськи. За його словами, всього в Україні було видано 570 тис. віз.

Як зазначив генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат, насправді за кордон людей виїжджало набагато більше, оскільки видається дуже багато довгострокових віз, за ​​якими людина може з'їздити за кордон кілька разів. Ще ведуться переговори про те, щоб звільнити національні візи до Польщі від оплати. "Якщо вдасться підписати такий договір, то знизиться кількість незадоволених необхідністю платити за оформлення документів", - повідомив Я.Гранат.

За його словами, збільшення кількості видачі віз пов'язане з тим, що багато студентів їде на практику до Польщі, а також з розвитком туризму. Зокрема, консульство співпрацює з трьома десятками туристичних агентств. Окрім того, Польща надала багато робочих місць для країн Східного партнерства, і багато мешканців України скористалися цим.

"Для поліпшення роботи консульства будуть відкриватися пункти з візового обслуговування. Один пункт уже відкритий у Дніпропетровську й один - у Донецьку, а 1 березня планується відкрити пункт у Харкові, в готелі "Харків". Ми також хочемо знайти нову будівлю для розміщення нашого консульства, щоб не утворювалися черги на вулиці. Для цього вже є кілька пропозицій", - зазначив генеральний консул.

Довідка "SQ". Генконсульство Польщі в Харкові розташоване на вул.Артема, 16.