Харьковский облсовет согласовал изменение границ ХарьковаХарківська облрада 21 червня на сесії погодила зміну і встановлення нових кордонів Харкова. За даними голови постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності облради Миколи Титова, це вже не перше розширення кордонів Харкова. "Колись навіть селище ХТЗ не входило до кордону Харкова. Процес планового розширення міста триває", - зазначив він.

За його словами, проект землеустрою був розроблений ДП "Східгеоінформ" і погоджений у всіх населених пунктах і місцевих радах, яких зачіпають ці зміни. Пройдені також узгодження в держструктурах, наприклад, у Держуправлінні екології.

"Харківська облрада просить Верховну Раду змінити кордони Харкова, включивши до його території 4,45 тис. га і виключивши 52,3 га, а також затвердити межі Харкова, згідно з якими площа міста становитиме 35 тис. 2 га", - йдеться у зверненні облради до Верховної Ради, яке було затверджено на сесії.

Довідка "SQ". Нові кордони Харкова вже затверджені Харківською міськрадою, низкою селищних рад області, на сесіях райрад Харківського і Дергачівського районів.

Згідно з новими кордонами, до меж міста увійдуть територія МЖК "Інтренаціоналіст" (Харківський район), більше 2,6 тис. га території Кулиничівський селищної ради, 216 га території Пісочинської селищної ради та низка інших територій.