Підготовка до будівництва дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської в Харкові триває повністю в рамках законодавства. Відповідну заяву прес-служби Харківської міськради розміщено на сайті міськради. За інформацією прес-служби, рішення про знесення дерев було прийняте на засіданні виконкому Харківської міськради 19 травня. "У пакеті документів, які розглядали члени виконкому, є висновок Харківської обласної екологічної інспекції. Майже половина з дерев, призначених на вирубку, - сухі. Крім того, рішення виконкому передбачає висадку нових дерев замість зрубаних. Вже зараз профільне комунальне підприємство починає закупівлю садженців, які будуть висаджені в Харкові ", - зазначено в заяві.

Як зазначив директор Департаменту дорожнього господарства та капітального будівництва міськради Володимир Чумаков, ні про які порушення техніки безпеки не може йти й мови. "Навіщо огороджувати місце видалення дерев посередині лісу? У місці вирубки дерев немає навіть стежок, тому і про перехожих говорити просто безглуздо. Вся інформація, подана якимись псевдо екологами, - профанація і провокація", - підкреслив він.

Довідка "SQ". 20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги від вулиці Сумської до пр.Леніна. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги". 21 травня роботи з вирубки дерев були продовжені. Представники екогруппи "Печеніги" заявили, що у бригад, що проводять вирубку лісу, немає відповідних дозвільних документів.

19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.