На міжнародному автомобільному пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) встановлять мобільний скануючий комплекс "Rapiskan Eagle 4.5 MEV". Про це 20 липня в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив перший заступник начальника Харківської обласної митниці Олександр Мірза. За його словами, в рамках реконструкції "Гоптівки" на її території був облаштований майданчик контролю із застосуванням мобільного ідентифікаційно-скануючого комплексу, де і встановлять новий прилад.

Він також повідомив, що жорстких термінів закінчення реконструкції "Гоптівки" немає, головне - виконати всі роботи якісно. Ще до початку Євро-2012 генеральний підрядник реконструкції ТОВ "Центроенергобуд" виконало певний обсяг робіт. Зокрема, були змонтовані навіси в місцях прикордонного та митного контролю, влаштовані смуги руху автотранспорту, у тому числі вісім додаткових (по чотири смуги на в'їзд і на виїзд з України), була побудована трансформаторна підстанція з джерелом резервного живлення. "Економія при проведенні робіт склала 1,9 млн.грн. На реконструкцію за договором виділено 69,8 млн.грн. Фактично виконано 83% робіт", - повідомив Мірза.

Довідка "SQ". У грудні 2011 р. у Харківській області розпочалася реконструкція "Гоптівки". Після реконструкції пропускна здатність "Гоптівки" повинна збільшитися у два рази - кількість смуг на в'їзд зросте з 8 до 12, на виїзд - з 7 до 11. Після ремонту "Гоптівка" зможе пропускати до 3 тис. автомобілів на добу (зараз пропускає 1,4 тис. автомобілів) і 20 тис. осіб (зараз - 10 тис.осіб).