Деякі іноземні вболівальники планують подати позови до суду за поширення перед Євро-2012 неправдивої інформації про Україну. Про це 20 червня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА), начальник міжвідомчого регіонального штабу з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 у Харкові Василь Хома.

За його словами, вболівальники, які приїхали до України, неодноразово говорили, що повернуться до своєї країни і подадуть позови до суду проти тих політиків, які озвучували неправдиву інформацію про Україну. "Тому що все те, чим їх лякали, виявилося неправдою. Вони приїхали до країни, де живуть чудові люди, де немає бандитизму, проституції, де немає людей, які на вулиці їдять собак", - зазначив В.Хома.

За його словами, Харків ще ніколи не приймав такого масштабного спортивного заходу. "З початку проведення чемпіонату і до 20 червня Харків відвідали близько 154 тисяч уболівальників. В основному люди збиралися в фан-зоні на пл.Свободи. Стадіон "Металіст" за всі три матчі відвідало понад 100 тисяч уболівальників", - повідомив В.Хома. Він також зазначив, що на чемпіонат могло б приїхати набагато більше туристів, якби не дії окремих політиків і їхні заклики бойкотувати Євро-2012.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. проходить у Польщі та Україні з 8 червня до 1 липня. У Харкові всі три матчі групового етапу зіграла збірна Нідерландів: 9 червня - зі збірною Данії, 13 червня - Німеччини і 17 червня - Португалії. Усі матчі пройшли на стадіоні "Металіст". Напередодні матчів від пл.Свободи до стадіону проходила хода, в якій брало участь кілька тисяч голландських та інших іноземних уболівальників, а також харків'ян, які їх підтримували.