На двух харьковских предприятиях по производству полиэтиленовых пакетов работало полторы сотни нелегалов – налоговая милиция

Два підприємства Харківської області з виробництва поліетиленових пакетів приховали від сплати 3 млн.грн. податків та збору до Пенсійного фонду. Про це повідомили "SQ" у прес-службі управління податкової міліції Харківської області. В результаті перевірки було встановлено, що фактичні обсяги виробництва продукції в декілька разів перевищували задекларовані, при цьому працевлаштовано на фірмах було близько 200 осіб, а документально оформлено 60 найманих працівників. Реальна зарплата цих працівників у 2-3 рази перевищувала офіційну.

Як відзначили в прес-службі, люди не були зареєстровані в фондах соціального спрямування, в результаті чого позбавлені права на соціальний захист у разі втрати працездатності, безробіття й досягнення пенсійного віку.

В рамках порушених кримінальних справ прокуратурою Дзержинського району Харкова спільно з податковою міліцією робота зловмисників була зупинена. На підприємствах провели обшуки в день виплати зарплати "в конвертах" і під час відправки зі складів неврахованої продукції. Вилучена тіньова бухгалтерська документація, відомості про виплату зарплати "в конвертах", грошові кошти, обладнання та неврахована продукція орієнтовною вартістю в 5 млн.грн. За результатами обшуків прокурор Дзержинського району порушив ще одну кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 172 КК (грубе порушення законодавства про працю). Слідчі дії тривають.

На двух харьковских предприятиях по производству полиэтиленовых пакетов работало полторы сотни нелегалов – налоговая милиция На двух харьковских предприятиях по производству полиэтиленовых пакетов работало полторы сотни нелегалов – налоговая милиция