Дорога першої категорії Харків - Полтава з'явиться в Харківській області в 2011 р. Про це 20 січня під час прямої телефонної лінії в харківській редакції газети "Комсомольська правда" в Україні" заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін з посиланням на отриману недавно довідку "Укравтодору" про плани реконструкції доріг державного значення. За словами М.Добкіна, дорога буде восьмисмуговою (по чотири смуги в кожен бік), її обладнають спеціальним освітленням - "це буде справжній автобан". У рамках проекту будівництва дороги буде облаштований об'їзд навколо Валок (зараз дорога на Полтаву проходить через це місто).

За словами губернатора, також цього року буде реконструйована дорога Харків-Ізюм, яка йде через Чугуїв до Донецької області. Ця дорога буде потрібна під час Євро-2012. Окрім того, відремонтують дорогу від Чугуєва до Печеніг.

Як зазначив М.Добкін, він дав доручення визначити вартість реконструкції дороги від Харкова до сел. Старий Салтів (Вовчанський район). "Вона дуже популярна у харків'ян, але дуже вузька. Її потрібно розширити в два рази, і якщо вартість реконструкції буде прийнятна, то ми проведемо її цього року", - зазначив губернатор.

У цілому, за його словами, в 2011 р. на капремонти доріг обласного значення планується виділити 250-300 млн.грн.