Інформація про те, що приватний підприємець, смертельно поранений 15 вересня у дворі житлового будинку по вул.Новом'ясницькій, був застрелений зі зброї, придбаної у міліціонерів, не відповідає дійсності. Про це "SQ" повідомили в центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Харківській області у відповідь на прохання підтвердити або спростувати цю інформацію.

Слідство у кримінальній справі, порушеній за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство), проводить управління карного розшуку облуправління міліції спільно з Червонозаводським райвідділом міліції. У рамках слідства встановлено, що куля, витягнута з тіла загиблого, була випущена з пістолета типу "Наган". Така зброя не числиться серед зброї, яка була вилучена у співробітників Комінтернівського РВВС, затриманих 15 вересня.

Як повідомляли раніше ЗМІ, співробітники Комінтернівського РВВС Харкова продавали пістолети Макарова, автомати Калашникова та набої до них.

Довідка "SQ". Народний депутат Геннадій Москаль ("Наша Україна - Народна самооборона") заявив, що "зі зброї, проданої керівництвом Комінтернівського райвідділу, 15 вересня в Харкові на вул. Новом'ясницькый невідомий смертельно поранив бізнесмена".

Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки та Управління з боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в Харківській області 15 вересня затримали в Харкові двох міліціонерів, які намагалися збути п'ять пістолетів. Зброю вилучено, міліціонери заарештовані. Як повідомив перший заступник прокурора Харківської області Олександр Кирилюк, 25-річний старший сержант міліції незаконно реалізував два пістолети 20-річному дільничому інспектору міліції цього райвідділу, після чого був затриманий правоохоронцями. Старший сержант міліції зізнався у злочині і повідомив, що до його здійснення причетний 24-річний працівник міліції цього райвідділу, який був посібником. У справі ведеться слідство.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов увечері 16 вересня прибув до Харкова і звільнив з обійманих посад начальника міського управління міліції Харкова Миколу Фоменка і начальника Комінтернівського райвідділу міліції Юрія Юрченка (колишній начальник Комінтернівського районного відділення міліції Харкова Юрій Юрченко 16 вересня був затриманий. За інформацією низки ЗМІ, Ю.Юрченко затримали, коли він намагався покинути територію України). Крім того, начальнику Головного управління МВС України в Харківській області Михайлу Мартинову було оголошене дисциплінарне стягнення - неповна службова відповідність. Звільнений також начальник Управління внутрішньої безпеки міліції облуправління міліції Павло Юришев і начальник штабу міського управління міліції Сергій Човпан.