Головне управління Держкомзему в Харківській обл. спростувало інформацію про те, що Держкомзем доручив йому направити в прокуратуру для реагування інформацію про виявлені порушення земельного законодавства під час будівництва дороги в харківському Лісопарку. Як повідомили 17 вересня "SQ" в облуправлінні з посиланням на першого заступника начальника управління Юрія Перекупського, "інформація про це не відповідає дійсності у зв'язку з тим, що до Головного управління Держкомзему в Харківській області доручення Держкомзему про здійснення вищеназваних дій не надходило".

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почали рубати дерева. 21 травня активісти низки громадських організацій і мешканці міста почали акцію протесту в місці проведення робіт, намагаючись не допустити вирубування дерев та проведення будівельних робіт. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало декілька чоловік, кількох учасників акції затримала міліція.

13 вересня екогрупа "Печеніги" поширила заяву про те, що у відповіді першого заступника голови Державного комітету України із земельних ресурсів Сергія Бєльчика на звернення Національного екологічного центру України сказано, що відведення землі під будівництво дороги здійснено з порушенням чинного законодавства. За даними центру, Головному управлінню Держкомзему в Харківській області було доручено "направити інформацію про виявлені порушення вимог земельного законодавства до прокуратури для реагування, у тому числі подання позову до суду щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсними вищезазначених держактів на право постійного користування землею".