У скверах, парках та на вулицях Харкова посадять 1006 дерев, щоб компенсувати вирубані 503 дерева в парку Горького. Таке рішення прийнято 17 червня на засіданні виконкому міськради.

За словами директора Департаменту комунального господарства міськради Віктора Кітаніна, саджати дерева почнуть на початку жовтня, тоді ж буде відомо, в яких саме парках і скверах їх посадять. "Будуть посаджені каштани, червоні дуби, в'язи, плакучі ясені, дерева цінних порід. Дерева будуть посаджені з грудкою землі, їх вік буде не менше 8 років. Зазвичай приживається більше 99% дерев, що висаджуються з грудкою землі", - зазначив В. Китанін .

За його словами, закон вимагає, щоб було посаджено рівно стільки дерев, скільки було вирубано, проте міська влада прийняла рішення посадити вдвічі більше дерев. "Від комерційних підприємств ми вимагаємо, щоб у разі вирубки дерев вони висаджували нові з розрахунку 1 до 5. Тому і самі вирішили посадити більше", - зазначив В. Китанін.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) на території ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарк) необхідно було вирубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.