ПП "Фірма "Добродій" (Харків) звернулося до Господарського суду Харківської області з позовом про стягнення з ТОВ "Вовчанський м'ясокомбінат" (Харківська обл.) 335 тис. 442 грн. боргу та нарахування. Про це 16 листопада повідомили "SQ" у прес -службі госпсуду.

За даними прес-служби, суд встановив, що сторони в жовтні 2007 р. уклали договір підряду та додаткову угоду до нього, за яким замовник (відповідач) доручав, а підрядник (позивач) брав на себе зобов'язання виконати роботи з реконструкції ковбасного цеху (прибудова триповерхового корпусу) Вовчанського м'ясокомбінату. Позивач свої зобов'язання за вказаним договором виконав - провів реконструкцію на 6 млн. 296 тис. 244 грн., що підтверджується відповідними двосторонніми актами. Тим не менш, відповідач свої зобов'язання з оплати робіт виконав не повною мірою, внаслідок чого виникла зазначена у справі заборгованість.

Суд вирішив позов задовольнити і стягнути з м'ясокомбінату на користь "Добродія" 335 тис. 442 грн. заборгованості, 3 тис. 354 грн. держмита та 236 грн. за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Рішення суду вступило в законну силу.

Довідка "SQ". ТОВ "Вовчанський м'ясокомбінат" у травні 2008 р. запустило виробничий комплекс виробництва фірми "Долешаль" (Німеччина) - цехи сиров'ялених ковбас. Вартість лінії становить 2,5 млн. євро. У складі комплексу - 6 коптильних камер місткістю близько 5 т кожна і 5 камер-сушок місткістю близько 30 т готової продукції кожна.