Возле Центрального рынка Харькова снесли несколько магазиновУ районі Центрального ринку в Харкові знесено близько 10 будівель, у яких розміщувалися магазини, а також кілька кіосків. Будівлі були розташовані вздовж вул. Піскунівської навпроти Центрального ринку. У них торгували, зокрема, мобільними телефонами, гарячим лавашем і побутовою технікою. За словами очевидців, знесення будівель почали минулого тижня. Воно проводилося за допомогою великовантажного автомобіля, який тягнув трос, закріплений навколо будівель.

У приймальні Департаменту комунального господарства Харківської міськради відзначили, що інформацію про знесені будівлі і кіоски департамент не надає.

Возле Центрального рынка Харькова снесли несколько магазинов Возле Центрального рынка Харькова снесли несколько магазинов
Возле Центрального рынка Харькова снесли несколько магазинов Возле Центрального рынка Харькова снесли несколько магазинов

Довідка "SQ". 6 травня в районі Центрального ринку було розпочато знесення 15 кіосків. За інформацією директора Департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, кіоски не мають землевідведення та, відповідно, не сплачують відрахування до міського бюджету. Він також повідомив, що всі власники кіосків заздалегідь отримали повідомлення про знесення кіосків, і у них був час, щоб зробити це самостійно. Демонтаж проводиться силами підприємств, що знаходяться в оперативному управлінні Департаменту комунального господарства, спільно з органами внутрішніх справ.

З червня 2009 р. у Харкові прийнято понад 800 рішень про знесення незаконно встановлених кіосків, 55% з них виконано.