А.Моченков назначен вице-губернатором Харьковской областиДепутат Харківської облради, керівник Харківської облорганізації партії "Сильна Україна" Андрій Моченков призначений заступником голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА). Відповідне розпорядження, підписане головою ХОДА Михайлом Добкіним, розміщено на сайті облдержадміністрації. Розпорядження набуває чинності сьогодні, 16 березня.

Як повідомив кореспондент "SQ", М.Добкін представив нового віце-губернатора на засіданні Харківської обласної громадської гуманітарної ради.

"Я чітко розумію, наскільки складні завдання стоять переді мною, і розумію ступінь відповідальності, яку взяв на себе губернатор, поставивши ці завдання. Я розумію, наскільки важливий стан підприємств Харківської області, особливо - містоутворюючих, для всіх харківської громади. Я вважаю, що прийшов час попрацювати на людей, а не тільки на себе. Основне завдання, яке поставив мені губернатор і прем'єр-міністр Микола Азаров на співбесіді, - це питання, пов'язані зі збереженням темпів зниження заборгованості із зарплати на промислових підприємствах, особливо - на підприємствах, які відносяться до державної сфери. Сьогодні в питанні скорочення зарплатного боргу ми знаходимося на другому місці в державі. Також серед завдань - створення для підприємств таких умов, які дозволили б їм працювати з прибутком. Порядку 63% підприємств області закінчили минулий рік з прибутком, і цей показник потрібно утримувати і збільшувати. Довгострокова програма - це питання, пов'язані з інноваціями, впровадженням у промисловість тих наукових розробок, які є в наших вишах та інститутах. Ми повинні не тільки зберегти машинобудування і науку, але і вивести їх на сучасний рівень, коли наука чітко пов'язується з виробництвом", - заявив журналістам А.Моченков.

Довідка "SQ". Як розповів 14 березня "SQ" А.Моченков, за підсумками переговорів Партії регіонів (ПР) і партії "Сильна Україна" про злиття дев'ять членів партії "Сильна Україна" будуть призначені віце-губернаторами у дев'яти областях, у тому числі Харківській. Пізніше з'явилася інформація про можливе призначення представників "Сильної України" в 15-ти областях.

15 березня М.Добкін підтвердив інформацію про плановане призначення сьомого віце-губернатора.

17 березня пройдуть з'їзди ПР і "Сильної України". Планується, що на них буде прийняте рішення про розпуск "Сильної України" і її входження до ПР. Лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко напередодні партійного з'їзду заявив, що у "Сильної України" і ПР спільні цілі і завдання. За його словами, активісти "Сильної України" можуть привнести ініціативу та ідеї реформування до ПР, що абсолютно необхідно і суспільству, і владі. Він закликав партійних активістів вступати до ПР, об'єднувати фракції в радах усіх рівнів і працювати на авторитет ПР.