Харківський окружний адміністративний суд заборонив Харківській міськорганізації ВО "Батьківщина" встановлювати в Харкові намети за 103-ма адресами. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

Згідно з повідомленням, "Батьківщина" увечері 11 серпня подала до міськвиконкому заявку про встановлення в місті 103 наметів, які повинні були знаходитися біля виходів зі станцій метро, ​​на перехрестях вулиць і зупинках громадського транспорту з 9.00 до 20.00. Суд узяв до уваги, що в декількох з цих місць заплановані і проводяться ремонтно-будівельні і реконструкційні роботи в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду і матчів Євро-2012. Також суд зазначив, що встановлення наметів на зупинках громадського транспорту і виходах зі станцій метро "може призвести до порушення прав і свобод харків'ян, які не беруть участі в акції, а також до дорожньо-транспортних пригод, пов'язаних з недостатнім місцем для пасажирів на зупинках" .

Довідка "SQ". Партія "Батьківщина" у зв'язку з арештом її лідера Юлії Тимошенко закликала своїх прихильників почати безстрокову акцію протесту. 9 серпня "Батьківщина" намагалася провести мітинг на пл.Свободи в Харкові, однак він був заборонений судом. Площа була перекрита міліцією, мітинг пройшов біля неї.

Також у Харківській області почали збір підписів проти політичних репресій. Як повідомив заступник голови Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" з питань агітаційно-пропагандистської роботи Валерій Дудко, 11 серпня, в перший день акції, в регіоні було зібрано більше 5 тис. підписів.