Дорогу Харків - Київ цього року ремонтувати не будуть через відсутність фінансування. Про це 14 червня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на цей рік заплановані підготовчі роботи для будівництва об'їзної дороги навколо Валок, яка є частиною київського напрямку. Ремонт київської траси розпочнеться наступного року.

За словами губернатора, цього року державна служба автомобільних доріг України "Укравтодор" виділить Харкову кошти на реконструкцію дороги в напрямку Росії Харків - Щербаківка. "До робіт уже приступили, робимо так само, як і минулого року на ремонті окружний: жорстко контролюємо постачальників, щоб вони не зривали поставок, навіть якщо буде не зовсім стабільне фінансування", - зазначив М.Добкін.

Під питанням залишається ремонт цього року траси Харків - Довжанський (ростовське напрямок). За словами губернатора, частина цієї дороги проходить через Чугуїв, і обласна влада готова ремонтувати її за рахунок коштів облбюджету. "Для нас ця дорога дуже важлива. Ремонтувати дорогу в Чугуєві держава не може, тому що там дороги комунального значення. Ми спеціально виділили гроші на ремонт доріг у Чугуєві - не тільки в центральній частині міста, через яку магістраль проходить, але і під'їзних шляхів, щоб люди розуміли, що дороги роблять не тільки для гостей, але і для них", - підкреслив М.Добкін.

За його словами, "Укравтодор" планує взяти кредит на суму 3 млрд. грн., і частина цих грошей буде виділена Харківської області на ремонт траси Харків - Довжанський та дороги на Печеніги.

У планах обладміністрації на цей рік - ремонт доріг у містах обласного значення. "16 червня на сесії ми перерозподілимо 127,5 млн.грн., частина з яких піде Харкову, а частина піде в область і шести містах обласного значення. На ремонт доріг ми виділимо по 8 мільйонів гривень Чугуєву та Лозовій, по 7 мільйонів - Куп'янськ і Ізюму і по 6 мільйонів - Первомайському і Люботину. Ще місцева влада додасть. Ми будемо ремонтувати лише внутрішні дороги комунальної власності, за які ніхто ніколи не брався, - там яма на ямі. Ми хочемо їх реконструювати, на певний час забути про них і виділяти вже гроші на райони", - заявив М.Добкін.

За словами губернатора, також заплановано ремонт дороги у напрямку бази "Металіст" (розташована в сел. Високий - "SQ"). "Ми ще сподіваємося цього року на субвенцію на дороги. Харкову обіцяють півмільярда гривень - якщо дадуть, буде добре. Якби було більше грошей, ми б виконували ремонт з другим основним шаром асфальту, але поки що грошей немає, йдемо на хитрість і робимо одним шаром. Тобто ми і вирівнюємо дорогу, і залишаємо можливість у будь-який момент покласти другий шар", - підкреслив М.Добкін.