Пікет проти вирубки дерев у П'ятихатках і Лісопарку проходить у Харкові. До мітингувальників вийшов Г.Кернес
Пікет проти вирубки дерев у П'ятихатках і Лісопарку проходить 14 квітня біля будівлі Харківської міськради. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця події, в акції бере участь близько 70 чол. Вони тримають у руках плакати "Руки геть від Лісопарку!", "Ми хочемо П'ятихатки - гетто? Ні! Врятуємо ліс!", "Ми не хочемо жити за парканами".

Пікетувальники висувають такі вимоги: скасувати рішення міськради від 24.02.2010 про виділення землі і дозвіл будівних робіт біля сел. П'ятихатки, перевірити правомірність раніше прийнятих рішень про виділення земельних ділянок у Лісопарку, опублікувати весь список приватних фірм, яким виділяється земля в паркових зонах, і опублікувати документи з підписами посадових осіб, які дали дозвіл на вирубку дерев у Лісопарку та парку Артема.

До мітингувальників вийшов в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес. Він запропонував "не керуватися емоціями, а створити ініціативну групу і скласти список запитань до міської влади".

 

Довідка "SQ". Як заявив 1 березня віце-президент Федерації гольфу України, президент "Superior Golf Club" Юрій Сапронов, ігрове поле харківського "Superior Golf Club" відповідно до міжнародних стандартів буде розширено з 9 до 18 лунок. Ці роботи планується провести до кінця 2010 р. За словами Ю. Сапронова, на перспективній ділянці будівництва гольф-поля знаходиться ліс. Близько 6 тис. дерев будуть знесені. Багато жителів пос.П'ятихатки виступають проти вирубки просік в лісі. Ініціативна група мешканців пос.П'ятихатки  зібрала близько 9 тис. підписів проти вирубки лісу, запевняючи, що ліс - природне надбання, за яке вони будуть боротися.