Прокуратура і СБУ виявили факт приховання працівниками Київського райвідділу міліції Харкова від обліку тяжкого злочину. Про це 13 вересня повідомив сайт прокуратури Харківської області з посиланням на заступника прокурора Київського району Харкова Володимира Купріянова.

Було встановлено, що у квітні до чергової частини Київського райвідділу міліції звернувся громадянин із письмовою заявою про те, що на нього напав невідомий і заволодів його майном. Однак правоохоронці приховали цей злочин від обліку. Працівниками райвідділу було винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи через відсутність складу злочину.

Громадянин передав до районної прокуратури заяву про незгоду з прийнятим рішенням райвідділом. Прокуратура скасувала незаконну постанову міліції про відмову в порушенні кримінальної справи і порушила кримінальну справу за ч.1 ст.187 (грабіж) Кримінального кодексу.

За фактом приховування працівниками міліції тяжкого злочину від обліку прокуратурою району порушено кримінальну справу за ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, зроблене працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.