Президент Украины В. Янукович примет участие в открытии терминала Харьковского аэропортаПрезидент України Віктор Янукович і віце-прем'єр-міністр з питань підготовки Євро-2012 Борис Колесников підтвердили свою участь у церемонії відкриття нового терміналу міжнародного аеропорту "Харків". Церемонія відбудеться 28 серпня (на три місяці раніше, ніж це було передбачено початковим графіком). Про це "SQ" повідомили у прес-службі "DCH". Також на запрошення генерального інвестора і координатора підготовки Харкова до Євро-2012 Олександра Ярославського у заході візьмуть участь представники дипломатичного корпусу та представники ділової та політичної еліти країни.

Як повідомили в "DCH", на цей день запланована ознайомча екскурсія по об'єктах Євро-2012 у м. Харкові (ОСК "Металіст", Дитяча футбольна академія, база ФК "Металіст", пл.Свободи); брифінг за участю О.Ярославського і святковий концерт за участю зірок шоу-бізнесу. Зокрема, у концертній програмі з нагоди відкриття нового терміналу візьмуть участь групи "Океан Ельзи", "Мандри", "Скай", "Real` О", також виступить Єва Польна. Крім того, в рамках концертної програми відбудуться різні шоу, які будуть сюрпризом для харків'ян.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та одноосібним інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка передбачає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро- 2012, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" (аеровокзальний комплекс, привокзальна площа) - 508,8 млн. грн.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродиспетчерської вишки, здійснюється за рахунок держбюджету. Нову злітно-посадкову смугу почали будувати в харківському аеропорту в липні 2010 р. На будівництво нової смуги, а також на реконструкцію аеродромного комплексу держава має виділити 1 млрд. 86 млн.грн. Цього року з держбюджету мають виділити 520 млн.грн.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 р. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.