Гаряча телефонна лінія для підприємців почала діяти в Харківській області. Про це 13 червня повідомили "SQ" у Харківському регіональному фонді підтримки підприємництва. Телефоном 0-800-50-31-91 можна повідомити про неправомірні дії посадових осіб контролюючих та правоохоронних органів, а також отримати консультацію з питань ведення підприємницької діяльності. Перші дзвінки вже надійшли.

Як відзначили у фонді, служба гарячої лінії працюватиме також у довідковому режимі, переправляючи дзвінки до профільних організацій. Лінія працює в робочі дні з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 18.00. Консультації можна також отримати, надіславши листа за адресою hotline@kharkiv.biz.ua

Довідка "SQ". Рішення про створення гарячої лінії було прийняте 30 травня на нараді в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) з проблем взаємодії підприємців та правоохоронних органів. Як зазначив тоді голова ХОДА Михайло Добкін, в області будуть також проводитися круглі столи з роз'яснення змін у законодавстві для підприємців та працівників органів місцевого самоврядування. "Прогалини в правових знаннях бізнесменів дуже часто стають причиною непорозумінь з правоохоронними та контролюючими органами, тому завдання керівництва області - зробити все можливе, щоб їх заповнити", - зазначив губернатор.