10 вагонів закуплять у 2012 р. для споруджуваної станції метро "Перемога" харківського метро. Про це 12 грудня на засіданні комісії міськради з питань соціального захисту та охорони здоров'я повідомив заступник директора Департаменту транспорту і зв'язку Євген Федорчук. За його словами, вагони будуть куплені за кошти держбюджету і міськбюджету.

Довідка "SQ". Раніше харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що для закінчення будівництва станції метро "Перемога" необхідно 240-245 млн.грн. Він зазначив, що якщо вся необхідна сума буде отримана з держбюджету наступного року, то станцію введуть в експлуатацію до кінця 2012 р. Раніше планувалося, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р.

Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвіга Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.