Президент України Віктор Янукович звернувся з листом до президента УЄФА Мішеля Платіні щодо деяких питань підготовки України до фінальної частини Євро-2012, повідомила "РБК-Україна".

"Можливість проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу є великою честю для нашої держави, а якісна і належна організація змагань - безумовний загальнодержавний пріоритет. Підтвердженням нашої налаштованості є істотне скорочення відставання від графіків проведення робіт на основних інфраструктурних об'єктах", - повідомляється в листі.

"Підтверджуємо прийнятність узагальнених УЄФА дат завершення основних інфраструктурних проектів, які вказуються у вашому листі від 18 червня 2010 р., з одним уточненням щодо аеродромного комплексу в Харкові: у зв'язку з будівництвом нової злітно-посадкової смуги термін здачі об'єкта в експлуатацію подовжено до 30 грудня 2011 р.", - зазначив президент України.

В.Янукович також запросив М.Платіні найближчим часом відвідати Україну, щоб особисто переконатися в прогресі у підготовці до євротурніру.

Довідка "SQ". Реконструкція аеродромного комплексу харківського аеропорту, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерской вишки, здійснюється за рахунок держбюджету.

Нову злітно-посадкову смугу почали будувати в харківському аеропорту в липні 2010 р. На будівництво нової смуги, а також на реконструкцію аеродромного комплексу держава має виділити 1 млрд. 86 млн.грн. Цього року з держбюджету мають виділити 520 млн.грн. До Харкова вже перераховано 120 млн.грн.

Спочатку терміни здачі аеродромного комплексу датувалися влітку 2011 р.

Інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка передбачає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту, є група "DCH".