"На вул. Сумській ми не можемо забезпечити навіть нормальний проїзд пожежних машин та швидкої допомоги, тому весь громадський транспорт, який можна звідти прибрати, ми будемо прибирати", - заявив 12 травня під час засідання постійної комісії з питань місцевого самоврядування, гласності та депутатської діяльності міськради директор Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергій Дульфан.

За його словами, на сьогодні кінцева зупинка 14-ти маршрутів північного напрямку (на П'ятихатки, Олексіївку, сел. Жуковського) перенесено з пл. Конституції на пл. Свободи, щоб не створювати заторів на вул. Сумській. "Моя думка така, що рух цих автобусів взагалі має закінчуватися в районі перших на їхньому шляху станцій метро", - заявив С.Дульфан.

Він також повідомив, що департамент надсилав листи до департаменту ДАІ України з проханнями дозволити рух міського громадського транспорту окружною дорогою. "Так, ми вирішили б питання з рухом на Олексіївці і сел. Жуковського - зі швидкісного режиму і кількості необхідного для обслуговування транспорту це був би оптимальний варіант. Але у нас є законодавство, яке говорить, що ми маємо право організовувати маршрути тільки в межах міської межі, тоді як ця ділянка окружної дороги знаходиться у веденні області", - зазначив С.Дульфан.