Харківська облдержадміністрація (ХОДА) опублікувала розпорядження від 6 січня про ліквідацію Державного технічного нагляду ХОДА та Інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції ХОДА. Розпорядження підписав заступник голови ХОДА Василь Хома.

У документі зазначено, що інспекції ліквідуються на виконання постанови Кабміну № 1300 від 12 грудня 2011 р. "Про створення територіальних органів Державної інспекції сільського господарства". Для ліквідації в ХОДА створюються комісії з припинення діяльності цих інспекцій. З моменту публікації інформації про ліквідацію інспекцій буде встановлений двомісячний термін для прийому заявок кредиторів цих установ.

Окрім того, повинні бути створені комісії з інвентаризації майна цих інспекцій, а співробітники установ попереджені про майбутнє звільнення. У розпорядженні підкреслено, що робота цих інспекцій продовжена до окремого розпорядження голів ліквідаційних комісій. Контроль за виконанням розпорядження покладений на заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович 9 грудня 2010 р. підписав указ "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади". Адміністративна реформа розпочата для оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та підвищення ефективності державного управління. У ході реформи була скорочена кількість міністерств і відомств, а також реорганізована структура Кабінету міністрів. Також запланована реорганізація місцевих органів влади. Зокрема, у стадії ліквідації зараз знаходиться Харківське обласне управління із захисту прав споживачів, інспекція з контролю за цінами, перепідпорядкована іншій структурі Державна екологічна інспекція в Харківській області.