ДАЗТ "Укрзалізниця" 11 листопада відновила попередній продаж квитків на 70-75 пар пасажирських поїздів на дати після 3 грудня. На решту складів продаж відкриється поступово - протягом наступних двох-трьох діб. Про це заявив заступник начальника Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Ярослав Петінов, повідомили "SQ" у прес-службі компанії. "Робота триває в авральному режимі, адже ми розуміємо, наскільки важливо пасажирам планувати новорічні та різдвяні подорожі, тому незабаром буде відкритий продаж за всіма напрямами", - зазначив Я.Петінов.

За його словами, вимушена затримка з відкриттям попереднього продажу квитків на дати після 3 грудня була пов'язана з необхідністю узгодження часу відправлення поїздів. Знову погоджувати графік руху поїздів "Укрзалізниця" була змушена у зв'язку з переходом України на зимовий час.

Довідка "SQ". Рішення про введення зимового часу було прийняте Верховною Радою 18 жовтня, коли графік руху поїздів був уже повністю узгоджений із залізничними адміністраціями сусідніх держав. З 18 жовтня залізничники розробили, а потім погоджували черговий графік руху поїздів.

У зв'язку з переходом на зимовий час уперше в історії країн СНД різниця в часі між Україною і Росією становить 2 години.