Харьковские милиционеры получили право льготного проезда в метроПрацівникам міліції, що забезпечує громадський порядок у Харкові, співробітникам Служби безпеки України, Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ, Національної юридичної академії України ім.Ярослава Мудрого, в тому числі курсантам інституту і прокурорсько-слідчим працівникам органів прокуратури Харкова і Харківської області, надано право пільгового проїзду в метрополітені. Таке рішення прийняли 11 серпня на позачерговій сесії депутати Харківської міськради.

Пільга надається за рахунок коштів міськбюджету шляхом перерахування компенсації витрат КП "Харківський метрополітен".

Довідка "SQ". В.о. харківського міського голови Геннадій Кернес 7 липня на засіданні виконкому міськради заявив, що харківські міліціонери будуть їздити в метро за рахунок міського бюджету, і дав доручення розробити відповідний механізм і винести його на сесію міськради. Він також доручив начальнику Харківського метрополітену Сергію Мусєєву забезпечити міліціонерів безконтактними картками пільгового проїзду. Від міліції потрібно було надати списки співробітників, яким за службовим обов'язком необхідний пільговий проїзд у метро.

Як повідомив начальник Харківського міськуправління ГУ МВС України в Харківській обл. Олександр Баранник, правом безкоштовного проїзду будуть користуватися "близько 2 тис. міліціонерів, які несуть службу безпосередньо з охорони громадського порядку".