М. Добкин попросит у В. Януковича содействия в строительстве метро и дорогГолова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін у ході поїздки президента України Віктора Януковича в Харківську область планує обговорити з ним низку найбільш актуальних для регіону питань. Зокрема, йтиметься про будівництво метро, ремонт доріг та про відшкодування ПДВ підприємствам Харківщини. Про це М.Добкін повідомив під час виступу на обласному телебаченні, передав офіційний сайт ХОДА.

"Харківська область є другою в країні за кількістю зібраних податків, і, виконуючи в цьому відношенні план на 100%, ми хочемо бути лідерами з відшкодування ПДВ нашим підприємствам, які мають на це право. Це і авіаційний завод, і завод імені Малишева, та "Електроважмаш", - зазначив М.Добкін.

Він підкреслив, що з особистою участю президента планується прискорити вирішення деяких актуальних для регіону питань. За словами губернатора, важливим моментом є участь В.Януковича в зборах активу області. "Президент поділиться своїми міркуваннями з тих чи інших питань розвитку нашого суспільства", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". В.Янукович відвідає Харків з робочим візитом у вівторок, 15 лютого. Він огляне ВАТ "Хартрон", після чого проведе в ХОДА нараду з господарським активом області та поспілкується з пресою.