"Полтавські дороги будуть ремонтувати тільки полтавські шляховики", - заявив 9 грудня на зустрічі з працівниками КП "Полтаваелектротранс" полтавський міський голова Олександр Мамай, повідомило інформагентство "Полтавщина".

"Вгадайте, скільки залишилося працівників у Полтавському дорожньому ремонтно-будівельному управлінні (ДРБУ)? П'ятдесят? Ні, десять. Тому що всі ремонтні роботи у місті виконували харків'яни. Тепер ми намагаємося реанімувати наше ДРБУ, а також взяти під своє управління наш асфальтний завод. До вересня він був в оренді у харків'ян за 20 тис.грн. на місяць. Потім цей договір був переукладений ще на 4 роки, але оренда вже склала 2 тис.грн. на місяць", - заявив О.Мамай.

За словами міського голови, тепер харків'яни відмовляться від оренди заводу, тому що роботи в Полтаві у них вже не буде. "А ось у Полтавського дРБУ замовлення будуть, закупимо їм фрезу, катки, самоскиди. Нехай на рік вони будуть ремонтувати тільки 10% доріг, але якісно, а всі податки з їх зарплат будуть йти до Полтави, а не до Харкова", - заявив О.Мамай.