Чехи хотят организовать авиарейс Прага - ХарьковЧеська державна авіакомпанія "ЧесАвіва" зацікавлена у відкритті прямих рейсів з Харкова до Праги і назад. Про це 10 грудня заявив тимчасовий повірений у справах посольства Чехії в Україні Вітезелав Півонька на зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним. За словами В.Півоньки, "ЧесАвіва" вже почала переговори з українським авіаперевізником "Аеросвітом" про відкриття низки прямих рейсів, зокрема, з Києва до Карлових Вар, на черзі й інші регіональні авіамаршрути.

Як зазначив М.Добкін, у 2011 р. буде добудована злітно-посадкова смуга міжнародного аеропорту "Харків", після чого з'явиться технічна можливість приймати самі різні повітряні судна. У відкритті нових рейсів зацікавлена низка закордонних авіакомпаній. Потенційними пасажирами рейсів з Харкова стануть мешканці сусідніх Сумської, Полтавської та частини Донецької областей, а також мешканці Білгородської області (Росія). "Для авіаперевізників дуже привабливий аеропорт, який може акумулювати територію з 7 млн. мешканців", - зазначив М.Добкін.

Стосовно рейсу на Карлові Вари М.Добкін відзначив, що це дуже хороший курорт, але в Харківській області є "свої "Карлові Вари", базою для яких є джерела лікувальної Березовської мінеральної води."Вода є, але рівень надання послуг не дотягує до чеських. Це привід говорити про можливість залучення інвестицій з боку фахівців курортного сектора Чехії", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Посол Чехії в Україні ще не призначений. Його обов'язки виконує В.Півонька.