Харківський підприємець на початку липня зателефонував на "телефон довіри" відділу внутрішньої безпеки при Державній податковій адміністрації в Харківській області та поскаржився на податківців. Про це повідомили "SQ" у відділі безпеки. За словами підприємця (його дані не розкриваються), працівники Державної податкової інспекції у Дзержинському районі Харкова провели документальну перевірку цього підприємця. При цьому в акт перевірки співробітники податкової внесли завідомо неправдиві відомості про відсутність у нього документів, що підтверджують видаткову частину обліку. При оскарженні висновків акта підприємець офіційно представив усі необхідні матеріали, однак висновки за актом були залишені без змін.

Як повідомили у відділі, була проведена службова перевірка, за результатами якої інформація знайшла підтвердження. За допущені порушення вимог чинних нормативних актів при організації та проведенні перевірки ревізор-інспектор відділу контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних осіб та начальник цього відділу ДПІ у Дзержинському районі будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Довідка "SQ". Для забезпечення державної політики з боротьби з корупцією в органах державної податкової служби, поліпшення ефективності попередження, виявлення та припинення правопорушень корупційного характеру і злочинів у сфері службової діяльності у відділі безпеки при облДПА цілодобово працює "телефон довіри" (705-06-52).