М. Добкин опроверг слухи о своем возможном увольненииГолова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін спростував чутки про своє звільнення. Як заявив губернатор у коментарі "SQ", чутки про звільнення керівників областей сильно перебільшені пресою. М.Добкін відзначив, що 9 березня в Каневі (там відзначалася 197-та річниця від дня народження Тараса Шевченка - "SQ") у розмові з прем'єр-міністром Миколою Азаровим з'ясувалося, що прем'єр, говорячи про звільнення керівників, мав на увазі керівників теплопостачальних підприємств, що допустили найбільші борги за енергоносії.

Довідка "SQ". Прем'єр-міністр М.Азаров 9 березня на засіданні Кабінету міністрів доручив до 11 березня підготувати пропозиції про звільнення керівників регіонів, що мають найбільші борги за енергоносії. "Також я прошу в п'ятницю представити план погашення боргів, який буде реалізований новими, більш ефективними менеджерами", - зазначив М.Азаров. За словами прем'єр-міністра, загальні борги за нинішній опалювальний сезон склали приблизно 11 млрд. грн., а найгірша ситуація - у Донецькій, Закарпатській, Луганській та Харківській областях.

За інформацією Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації, заборгованість теплопостачальних підприємств Харківської області за газ з початку опалювального сезону 2010-2011 рр. на 2 березня 2011 р. склала 749,6 млн.грн.

Один із найбільших боржників - КП "Дирекція розвитку інфраструктури території" (Харків). Його борг за газ з початку опалювального сезону - 20 млн.грн. (рівень оплати - 23%). Це підприємство є основним постачальником тепла в п'яти районах Харківської області - Барвінківському, Дергачівському, Зачепилівському, Куп'янському та Шевченківському. Харківська облдержадміністрація планує розформувати підприємство і передати районні тепломережі в комунальну власність тих районів, де вони знаходяться.