В Харьковской области создадут укрупненные базовые АТПУкрупнені базові автотранспортні підприємства планується створити в кожному районі Харківської області. Про це 10 лютого на засіданні комісії Харківської облради з питань паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, промисловості, будівництва, транспорту, доріг і зв'язку повідомив начальник управління транспорту, зв'язку та дорожнього господарства Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації (ХОДА ) Антон Новіков.

За його словами, необхідність змін транспортної системи області викликана тим, що дрібні приватні перевізники погано справляються із соціальною функцією. Наприклад, перевезення з райцентру до Харкова вони беруть охоче, а обслуговувати передмістя райцентрів не хочуть.

Як зазначив А.Новіков, до тендерних пропозицій на конкурсах на обслуговування маршрутів будуть включатися вимоги обслуговувати не тільки прибуткові маршрути, але і неприбуткові, проте соціально значущі. Крім того, великі підприємства краще забезпечать безпеку перевезень, оскільки зможуть ввести в штат медпрацівника та інші служби. "Ті приватники, які ставлять свої автомобілі на ніч по дворах, не можуть цього забезпечити", - зазначив О.Новиков.

Чи спричинить укрупнення АТП скорочення кількості працюючих на ринку перевізників, начальник відділу транспорту не уточнив, додавши, що про це говорити ще рано.