Багато великих підприємств Харківської області у 2011 р. масово набирали нових працівників. Про це 10 січня повідомили "SQ" у Харківському обласному центрі зайнятості. Заявки про потребу в кадрах роботодавці направляли до центру зайнятості. Для поповнення трудових колективів організовувалися спільні ярмарки вакансій.

За даними облцентру зайнятості, найбільше в робочій силі потребували КП "Харківські теплові мережі" (потреба за рік - 465 працівників), ПАТ "Харківський підшипниковий завод" (360 працівників), ДП "Завод ім.Малишева" (більше 200 працівників). Шукали фахівців куп'янські й ізюмський лісгоспи, Балаклійський цементний завод "Євроцемент-Україна". Усього у 2011 р. було заявлено майже 67 тис. вакантних робочих місць. Середній рівень оплати праці в розрахунку на 1 вакансію становив 1282 грн.

Як відзначили в центрі, підвищеним попитом на регіональному ринку праці користувалися висококваліфіковані працівники - програмісти, менеджери, юристи високої кваліфікації. Були потрібні також працівники банківської сфери. У сільській місцевості були і є вакансії для медичних працівників і вчителів.