Харьковское облуправление по защите прав потребителей прекратило работуХарківське обласне управління із захисту прав споживачів припинило свої повноваження і тепер перебуває на стадії ліквідації. Питаннями, які перебували у віданні управління, відтепер буде займатися Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів (Держпотребінспекція).

Як розповів 10 січня "SQ" в.о. начальника Держпотребінспекції в Харківській області Володимир Нетудихата, ліквідація облуправління із захисту прав споживачів проходить у рамках адміністративної реформи, вона почалася в кінці грудня 2011 р. і триватиме приблизно ще два-три тижні. За попередньою інформацією, всі повноваження управління переходять регіональному представництву Держпотребінспекції.

"Держпотребінспекція була сформована давно, але представництва на місцях почали формуватися недавно. Штат співробітників поки не підібраний, не виключено, що фахівці з облуправління із захисту прав споживачів будуть працювати в інспекції", - зазначив В.Нетудихата. Він також додав, що в офісі управління на вулиці Сумській, 45 відтепер буде розміщуватися Держпотребінспекція.

В.Нетудихата також повідомив, що в стадії ліквідації знаходиться й Інспекція з контролю за цінами. "Кому перейдуть її повноваження, поки сказати неможливо", - підкреслив В.Нетудихата.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович 9 грудня 2010 р. підписав указ "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади". Адміністративна реформа розпочата для оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та підвищення ефективності державного управління. У ході реформи була скорочена кількість міністерств і відомств, а також реорганізована структура Кабінету міністрів. Також планується реорганізація місцевих облдержадміністрацій та місцевих органів самоврядування.