Добкин подтвердил возможность увольнения руководителей районов по результатам выборов"На сьогодні єдиним індикатором роботи керівника рівня голови райдержадміністрації або мера є вибори. Якщо люди на місцях через своє голосування висловлюють недовіру або не висловлюють підтримки того чи іншого керівника, то який сенс йому далі залишатися на роботі? Яких можна досягти економічних результатів, якщо тобі банально не довіряють?" - заявив в інтерв'ю "УНІАН" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що найближчим часом будуть звільнені голови Дергачівської, Валківської, Кегичівської, Сахновщинської райдержадміністрацій та мер Люботина.

Губернатор підкреслив, що рішення про подальшу роботу голів обласних і районних державних адміністрацій буде приймати президент. "На мій погляд, абсолютно природна ситуація, за якої відбудеться кадрова ротація в керівних органах, тим більше що в Партії регіонів велика лава запасних. Принаймні, в Харківській області ми не відчуваємо дефіциту в керівних кадрах і навіть маємо таку рідкісну в наш час можливість обирати кращих з кращих", - підкреслив Добкін.

Він зазначив, що не варто можливі звільнення сприймати як покарання за невдалі результати, оскільки в цілому по регіону Партія регіонів "отримала відмінний результат". Добкін заявив, що можливі кадрові зміни і на рівні обладміністрації: "Хтось переростає ті посади, які ми можемо запропонувати. Кількість заступників у губернатора обмежена, і якщо людина вже переросла свою посаду тут, то чому б нам її не випробувати на самостійній роботі на окремій ділянці. Тож ротація буде".

Коментуючи постійні чутки про те, що сам Добкін перейде на роботу до Києва, губернатор заявив: Я знаю тільки одну людину, яка при розмові зі мною може мені запропонувати або інше місце роботи, або відправити в неоплачувану тривалу відпустку. Мені ніяких пропозицій не надходило, тому я всі свої дії, все своє майбутнє пов'язую з рідним мені Харковом і Харківською областю. У нас тут ще багато нереалізованих планів. І для того, щоб усе це завершити, тут необхідна моя особиста присутність. Тому поки планую працювати в Харківській області".

Довідка "SQ". Цього тижня в ЗМІ з'явилася інформація, що голови Дергачівської райадміністрації Віталій Алексейчук, Валківської - Микола Малявін, Кегичівської - Андрій Хвесик, Сахновщинської - Володимир Болюк та мер Люботина Володимир Теличко можуть бути звільнені з причини поганих результатів Партії регіонів на виборах у цих районах.

За даними ЦВК, в окрузі, до якого входять Дергачівський район і Люботин, Партія регіонів набрала за списками 41,47% голосів, Валківський - 40,07%, Кегичівський та Сахновщинський - 40,97%.

У цілому по області результат Партії регіонів - 40,97%.