Здорожчання проїзду в харківському метро не буде - М. Добкін

"Від керівництва КП "Харківський метрополітен" не надходило звернень з проханням узгодити і розрахувати новий тариф на проїзд в метро", - заявив під час ефіру програми "Зворотній зв'язок" на обласному державному радіо голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

"Я знаю ситуацію не з чуток і можу сказати, що метрополітен може обійтися з існуючим тарифом - всередині підприємства ще не вичерпані всі ресурси. Тому здорожчання проїзду в харківському метрополітені найближчим часом не передбачається", - зазначив губернатор.

Довідка "SQ". Начальник КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв 21 травня заявив, що підприємство в червні виступить з пропозицією підвищити вартість проїзду в метро до 2 грн. За його словами, зараз собівартість перевезення одного пасажира складає 2,15 грн. "Витрати метрополітену на рік складають 600 млн.грн. Ми перевозимо на рік 300 млн. пасажирів, але отримуємо при нинішньому тарифі в 1,5 грн. не 450 млн.грн., а тільки 300 млн.грн, тому що держава не компенсує перевезення пільговиків ", - відзначив С. Мусєєв.