"На підготовку документів для продажу стадіону "Металіст" необхідно ще 3-4 місяці, а новий президент ФК "Металіст" Сергій Курченко планує протягом місяця прорахувати свої можливості і визначити, який графік фінансування зможе скласти, щоб забезпечити розрахунок з нами. Враховуючи це, орієнтовно в 3-4 кварталі операція буде завершена", - заявив в інтерв'ю газеті "Український футбол" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

"Вартість стадіону ми визначили вже на першій зустрічі. Поки ми говоримо про еквіваленті 70 млн. Дол. Перед початком будівництва була затверджена балансова вартість "Металіста". До неї додалися інвестиції приватників, держфінансування, кошти з обласного та міського бюджетів. Загальна сума після реконструкції склала (з урахуванням балансової вартості) майже 783 млн. грн. З цієї суми 230 млн.грн. - це гроші, які вкладали інвестори в стадіон. Залишається сума 560-565 млн., це майже 70 млн. Дол. Остаточну суму після всіх розрахунків буде визначати незалежний оцінювач. Ми будемо покладатися на його розрахунки, а далі, погодивши з усіма профільними відомствами, будемо робити пропозицію депутатам обласної ради про прийняття відповідного рішення", - зазначив губернатор.

Довідка "SQ". Новий власник футбольного клубу "Металіст" Сергій Курченко, що купив клуб у Олександра Ярославського в грудні 2012 р., висловив бажання викупити і стадіон "Металіст" і стати його стовідсотковим власником. Раніше Добкін заявляв, що продаж стадіону може відбутися до кінця літа.