Начальник Харківської обласної інспекції з контролю за цінами Анатолій Шалигін звільнений з обійманої посади. Про це 7 жовтня на зустрічі з представниками харківських профспілкових організацій заявив голова облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, відповідне розпорядження було підписано сьогодні в Києві. Коментуючи звільнення А.Шалигіна, губернатор зазначив, що колишній начальник облінспекції з контролю за цінами "зробив зі своєї роботи бізнес".

За словами М.Добкіна, начальником облінспекції з контролю за цінами призначений депутат Харківської облради (фракція Партії регіонів) Володимир Нетудихата. Як зазначив губернатор, завдяки цим кадровим перестановкам, він отримав можливість контролювати ціноутворення в галузі з низки товарів: хліба, борошна, макаронних виробів, круп, ковбасних виробів, сирів, масла вершкового, молока, м'яса яловичини, свинини, птиці, соняшникової олії тощо.

М.Добкін відзначив, що представлення нового начальника, швидше за все, відбудеться 8 жовтня.

Довідка "SQ". У кінці червня М.Добкін доручив своєму заступнику Юрію Сапронову написати листа на ім'я міністра економіки Василя Цушка з пропозицією замінити А.Шалигіна на "більш професійну людину, яка буде зможе поратися зі своїми обов'язками".