В Харькове пройдет первый в Украине форум таджикских студентов

У Харкові 27-29 квітня пройде перший в Україні форум таджицьких студентів. Про це 6 березня на зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним повідомив посол Таджикистану в Україні Шухрат Султонов.

За словами посла, в Харкові навчається 60% усіх таджицьких студентів в Україні, тому перший форум вирішили провести тут. Потім такі форуми будуть проводити в інших містах. На першому форумі обговорять проблеми студентства, створять студентський журнал, студентська рада та інші органи самоврядування. Форум пройде на базі Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ).

Як повідомив Ш.Султонов, у ХПІ навчається близько 90 таджицьких студентів, в Українській державній академії залізничного транспорту (Харків) - теж близько 90, окрім того, таджики навчаються в Харківському національному медичному університеті, Харківському університеті цивільного захисту, Національному фармакологічному університеті та інших ВНЗ. Усього в Харкові навчається 245 студентів з Таджикистану. На форум приїдуть також студенти з Києва, Одеси, Тернополя та інших міст.

Як зазначив губернатор Харківщини, облдержадміністрація підтримує ідею проведення форуму і буде всіляко сприяти в організації його проведення. "Ми надамо всю організаційну підтримку, яка буде необхідна для проведення першого студентського форуму, і з задоволенням приймемо тих, хто вже навчається в Харкові, їхніх земляків з вишів Дніпропетровська, Тернополя та інших міст", - зазначив М.Добкін.