В Харьковском аэропорту снова заработали "duty free"Робоча група Держмитслужби України у вересні перевірила чотири магазини безмитної торгівлі ("duty free") на території Міжнародного пункту пропуску для повітряного сполучення "Харків". Про це повідомили "SQ" в прес-службі Харківської обласної митниці.

Як повідомив начальник відділу організації митного контролю облтаможні Володимир Шевцов, перевірка виявила порушення правил роботи магазинів безмитної торгівлі. Зараз всі "duty free" на території міжнародного аеропорту "Харків" продовжують функціонувати в звичайному режимі. Митниця продовжує добиватися усунення порушень. В цілому у вересні робоча група перевірила 26 магазинів безмитної торгівлі в аеропортах.

Довідка "SQ". З 1 вересня 2012 р. в ряді міжнародних аеропортів України були закриті магазини безмитної торгівлі. Державна митна служба повідомила про комплексну перевірку магазинів безмитної торгівлі у зв'язку з тим, що органи прокуратури встановили порушення у функціонуванні таких магазинів.