Для депутатів Харківської облради розроблять моральний кодекс. Про це 5 березня розповів журналістам голова облради Сергій Чернов. За його словами, вже створена відповідна робоча група, до якої увійшли депутати та керівники кількох громадських організацій Харківської області. Крім того, участь у розробці кодексу братимуть фахівці Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії управління при президенті України.

За словами С.Чернова, після того як кодекс розроблять, за його прийняття повинен буде проголосувати депутатський корпус. "У разі прийняття такого рішення депутатами кодекс стане обов'язковим для виконання в Харківській облраді. Я сподіваюся, що ми внесемо потрібні зміни до регламенту і будемо рекомендувати це зробити органам місцевого самоврядування на всіх рівнях. Я впевнений, що цей досвід стане позитивним і буде використаний іншими регіонами країни", - зазначив голова Харківської облради.

Довідка "SQ". 1 березня на сесії Харківської облради під час виступу керівника фракції "Батьківщина" Людмили Бєлової депутати від Партії регіонів Віктор Пієв та Олександр Абросимов винесли до трибуни виступів ляльку лінивця і почали з нею гратися. Керівництво Харківської облради ніяк не відреагувало на дії депутатів.