Палаточный городок на Майдане в Киеве разобран с помощью милицииНаметове містечко підприємців на Майдані незалежностi (Київ) було розібране вночі 3 грудня за допомогою спецпідрозділів МВС. Як повідомило інформагентство УНІАН, до 5.00 Майдан був оточений чотирма кордонами співробітників МВС. У руках вони тримали шоломи, були озброєні гумовими кийками. На Майдані були присутні також не менш 16 автобусів з міліцією та "Беркутом" і понад 500 міліціонерів і співробітників "Беркута".

Намети розбирали і вантажили на вантажівки працівники комунальних служб Києва. Підприємці, які залишилися на Майдані, не чинили опору. Центр Києва перекритий ДАІ.

Довідка "SQ". 18 листопада Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада у Києві та інших містах країни відбуваються акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу, зокрема, в Києві було встановлено наметове містечко. Підприємці вимагали від президента України Віктора Януковича ветувати документ.

2 грудня в парламент надійшли 25 сторінок поправок президента України В.Януковича до Податкового кодексу (з поправками можна ознайомитися тут). Близько 16.10 Верховна Рада приступила до їх розгляду, о 16.45 нова редакція кодексу була прийнята.