Суд Жовтневого району Полтави 2 вересня санкціонував постанову про проведення обшуку в Харкові за місцем проживання громадянина В'ячеслава Ісмайлова, який працює журналістом харківської газети "Новий стиль". Про це повідомив сайт МВС України. За інформацією правоохоронців, він підозрюється в тому, що разом зі своїми двома синами й іншими мешканцями Харкова незаконно заволоділи підприємством, яке в подальшому використовували для проведення шахрайських дій з нерухомістю.

Як повідомила прес-служба, при оголошенні по домофону постанови суду про надання дозволу на проведення обшуку В.Ісмайлов почав нецензурно лаятися і повідомив, що буде застосовувати зброю, якщо працівники міліції підійдуть до квартири. У зв'язку з цим було прийнято рішення про виклик спецпідрозділу "Беркут" для примусового відкривання дверей. Усі заходи проводилися за участю понятих і представника органу місцевого самоврядування. У повідомленні МВС зазначено, що при проведенні обшуку В.Ісмайлов, його сини і дружина вели себе цинічно, лаялися нецензурною лайкою, погрожували працівникам міліції фізичною розправою і звільненням. Зазначені дії фіксувалися на відеокамеру співробітниками міліції. Також мешканці квартири вчинили опір, під час якого слідчому нанесені удари по голові, а працівнику УДСБЕЗ дверима перебитий палець правої руки.

В.Ісмайлов представився як захисник безвісти зниклого редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва, але при перевірці встановлено, що посвідчення адвоката він не має. під час обшуку були вилучені документи та інші предмети, які мають важливе значення для слідства. Працівники міліції звернулися до медичного закладу з приводу фіксації отриманих тілесних ушкоджень і до органів прокуратури для прийняття відповідного рішення за даним фактом.

Довідка "SQ". Полтавські міліціонери та спецпідрозділ "Беркут" 2 вересня провели обшук у квартирі В.Ісмайлова. За його словами, міліціонери підкинули йому наркотики, які нібито "знайшли" у нього в квартирі. Це 5-10 г якогось речовини в целофановому пакеті. "Міліціонери зламали двері й увірвалися в квартиру. Вони заявили, що проводять слідство у кримінальній справі (В. Ісмайлов відмовився уточнити, про яку кримінальну справу йдеться - "SQ"). У мене є постанова суду про заборону проводити слідчі дії у цій кримінальній справі. Правоохоронці не показують жодних документів. Слідчий вкусила за плече мого сина, нам завдали тілесні ушкодження. У мене вилучили ноутбук і системний блок комп'ютера ", - повідомив В.Ісмайлов.