Горсовет купил планшетов больше чем на миллион гривен Харківська міськрада 20 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ЗАТ "Інформаційні комп'ютерні системи" про придбання комп'ютерного обладнання загальною вартістю 1,21 млн. грн. Про це повідомив сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Зокрема, куплене устаткування для зв'язку за допомогою Wi-Fi, в тому числі точки доступу, комутатори, антени, контролери. Найбільше придбано планшетних комп'ютерів Apple iPad 2. Прилади з дисплеєм 9,7 дюймів, двоядерним процесором і встановленою операційною системою куплені по 7 тис. 141 грн. за штуку. Ніяких вимог з приводу ліцензійного програмного забезпечення в конкурсній документації немає.

Довідка "SQ". Про те, що депутати Харківської міськради отримають електронні планшети, 1 серпня розповів директор Департаменту інформаційно-комп'ютерного забезпечення міськради Олександр Фетісенко. За його словами, планувалося закупити для депутатів 105 планшетів, з якими вони зможуть працювати на сесіях, відмовившись від паперових документів. Надалі планується закупити планшети і для членів виконкому міськради. За підрахунками мерії, планшети повністю окупляться протягом двох років за рахунок економії на папері і фарбі для принтера. Раніше Фетісенко повідомляв, що вартість проекту - 1,6 млн.грн. До цієї суму входить закупівля планшетів і програмного забезпечення для їх роботи.