Фірма "Інвесторелітбуд", засновником якої є екс-губернатор Харківської області, в.о. голови облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков у 2007-2009 рр. вирубала 4 тис. 301 дерево в сел.Лісне біля Харкова, у місці, де був піонертабір. Про це 2 червня на засіданні виконкому Харківської міськради заявив в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес.

"Ми підготуємо всі документи з цього факту: нехай правоохоронні органи розбираються", - заявив Г. Кернес.

Довідка "SQ". 19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вул. Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарк).

20 травня вирубка дерев в парку Горького почалася. Представники екогруппи "Печеніги" заявили, що вирубка дерев незаконна. 22 травня - 2 червня відбувалися зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами.

26 травня до протестуючих приєднався А. Аваков. У свою чергу Г. Кернес неодноразово висловив думку, що акції протесту проти будівництва дороги в Лісопарку проплачені А. Аваковим.