"Геннадій Кернес - кращий керівник Харкова за всю історію незалежності країни", - заявив 30 листопада журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. "Я сам працював мером, але сьогодні - це найсильніший керівник, який здатний у дуже складних економічних і соціальних умовах довести почате до кінця і зробити Харків європейським містом", - підкреслив губернатор.

М.Добкін відзначив, що рейтинг Г.Кернеса за рік його роботи не посту мера зріс порівняно з результатами виборів 2010 р. "Зазвичай рейтинг у перший рік падає, тому що всі непопулярні рішення приймаєш у цей період. Потім, якщо ти опинився стабільний і успішний у своїх діях, ти рейтинг повертаєш", - підкреслив голова ХОДА.

Він також зазначив, що часто дії харківської міської влади неправильно трактуються, і йде дезінформація населення. Як приклад він навів слух про те, що вхід до реконструйованого парку Горького буде платним, а також ситуацію з чеськими трамваями і конфлікт із зоозахисними організаціями.

"Я впевнений, що більшість людей скажуть, що їх безпека та безпека їхніх дітей вища, ніж вимоги міжнародних організацій із захисту тварин. Якщо ви такі турботливі - скиньтеся, дайте нам грошей, і ми побудуємо притулки за вашим прикладом. І будемо виховувати свою Бріджит Бардо, яка буде займатися нашими тваринами. А то ми одну правозахисницю побачили - в будинку 40 собак, і ще пару мертвих у холодильнику лежало. І як було сусідам з цим шумом, запахами і побоюваннями, що їх можуть вкусити?" - заявив М.Добкін.

"Я вже не кажу про дорогу через парк - вона вже нікому не заважає. І що поганого в тому, що ми отримаємо оновлений парк Горького, який буде притягувати людей з різних регіонів і не тільки України? Мало того, що це гроші, які поповнять бюджет, це ще й популяризація нашого міста, розвиток бізнесу і можливість класно провести час харків'янам - і дітям, і дорослим. Або взяти трамваї, які куплені не за бюджетні гроші, ввезені в Україну і будуть працювати на маршрутах Харкова. Ці трамваї в кращому стані , ніж ті, які на лінії, бо пройшли капітальний ремонт. Подається неправдива інформація, що вони куплені в три рази дорожче за кошти міського бюджету", - зазначив М.Добкін.

Губернатор також підкреслив, що на сьогодні є всі умови для розвитку регіону завдяки "повному взаєморозумінню міста й області". "Сьогодні Харків, на думку багатьох людей, які знають наше місто, але давно тут не були і потім приїхали, змінився", - заявив М.Добкін.