Ідеологічний референт організації "Патріот України" Олег Однороженко сьогодні, 1 листопада був відпущений судом на поруки двох народних депутатів - Андрія Парубія і Ярослава Кендзьора. Як повідомив "SQ" адвокат Однороженка Михайло Ніконов, відповідне рішення, задовольнивши клопотання адвоката, виніс Дзержинський районний суд Харкова.

За словами Ніконова, також судом на поруки відпущений виконувач обов'язків керівника Харківської обласної організації "Патріота України" Євген Кравчун. Адвокат повідомив, що обидва підсудних звільнені в залі суду.

Нагадаємо, що Однороженка звинувачують у груповому хуліганстві та хуліганстві із застосуванням зброї (ч.2 та ч. 4 ст. 296 КК України) за двома епізодами: в участі в нападі на лідера організації "Надія нації" Олексія Корнєва в червні 2009 р., а також в участі в хуліганських діях по відношенню до активістів організації ВО "Свобода" у 2011 р.

Кравчун був затриманий правоохоронцями 6 червня. Його звинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень під час бійки у П'ятихатках два роки тому. У березні 2010 р. представники організації побилися з місцевими мешканцями під час акції із захисту дерев. Кравчун став в.о. лідера організації після того, як був заарештований лідер організації Андрій Білецький.