Співробітники Служби безпеки України затримали організовану групу фальшивомонетників, яка збувала в Харкові підроблені долари США і євро. Про це 1 березня повідомили "SQ" у прес-службі управління СБУ в Харківській області.

Правоохоронці встановили, що ця група була створена в листопаді минулого року. До її складу входили троє мешканців Харківської області віком від 38 до 50 років. Зловмисники збували підроблені банкноти номіналом 100 дол. Члени групи збували такі банкноти за ціною до 30 дол. за стодоларову фальшивку. Отримані кошти вони обмінювали на гривні.

21 лютого співробітники СБУ затримали всіх учасників групи під час збуту чергової партії підроблених грошей (3 тис. дол.) І спроби легалізації коштів, отриманих від їх продажу. Фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Головного управління МВС України в Харківській області встановили, що вилучені купюри "не відповідають аналогічним грошовим коштам, які знаходяться в офіційному обігу на території США".

Управління СБУ в Харківській області стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.199 (зберігання, придбання, перевезення з метою збуту і збут підроблених грошей, вчинені організованою групою) та ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання ) прибутків, одержаних злочинним шляхом, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу. 25 лютого суд обрав для затриманих запобіжний захід - утримання під вартою.