Явка виборців у 175-му виборчому окрузі (Люботин, Дергачівський район, частина Харківського району) на 17.00 склала 40%. Про це повідомив "SQ" Олександр Нечипоренко - довірена особа кандидата в народні депутати від Партії регіонів за 175-м округом Володимира Кацуби.

За словами Нечипоренка, на дільниці ще практично не приходила молодь, і ближче до вечора очікується явка на рівні 55% виборців. Він також додав, що явка в усіх населених пунктах, що входять до округу, приблизно однакова.

Як заявив Нечипоренко, обстановка на дільницях досить спокійна, за ходом голосування спостерігали представники ОБСЄ. Порушень зафіксовано не було. "Незначні інциденти пов'язані з незнанням людьми виборчого законодавства і відповідних норм, у зв'язку з чим у них виникали різні питання. Деякі виборці приходили на дільниці нетверезими, можливо, це пов'язано з Днем автомобіліста (відзначається сьогодні -"SQ")", - зазначив представник кандидата.

Нечипоренко також повідомив, що в деяких районах депутати місцевих рад організували підвезення виборців на дільниці, для чого задіяли перевізників, при цьому жодної партійної символіки на транспорті не було. "Так, наприклад, площа Люботина - 30 кв.км, в місті 18 виборчих дільниць, деяким виборцям, щоб проголосувати, треба йти пішки 5-6 км. Тому і необхідне підвезення на дільниці", - підкреслив Нечипоренко.

Довідка "SQ". У 175-му окрузі (Люботин, Дергачівський район, частина Харківського району) балотуються: Партія регіонів - екс-голова Дергачівської райдержадміністрації Володимир Кацуба; ВО "Батьківщина" - помічник-консультант народного депутата Іван Варченко; партія "УДАР" - юрист ПП "Науково -виробнича компанія "Екодар" Юрій Коробка; Компартія - викладач інституту сходознавства і міжнародних відносин "Харківський колегіум" Володимир Безрученко; самовисуванець - провідний спеціаліст з юридичних питань ДП "Воєнізована аварійно-рятувальна служба "ЛІКВО" НАК "Нафтогаз України" Вікторія Третьяк.